Sokat spóroltak az elektromos Nissannal

Balatonfüredről jött a szállítmány Budaestre. A parkolóórán és a benzinen is tízereket takarítottak meg.

Sokat lehet spórolni az elektromos autóval. Legalábbis ezt állítják annak az akciónak a szervezői, akik egy elektromos Nissannal szállították belvárosi rászorulóknak azokat az ajándékokat, amelyeket egy balatonfüredi akció keretében gyűjtöttek.

nissan.PNG

Miután január 1-től nem kell fizetni a parkolásért a fővárosban, ha valakinek  zöld rendszáma van, ezért jól jött a Nissan segítsége a kampányhoz - mondták a karítatív akció szervezői. Állításuk szerint: közel 60 ezer Ft-ot spóroltak másfél hónap alatt a parkolódíjak és a benzin költségeiből. A megtakarításból most tűzifát vásárolnak egy rászoruló családnak.

Az autót egyébként  fel is matricázták. Egyik oldalára utazással kapcsolatos verseket tettek fel, Carbonaro 6-106 című kötetéből. Másik oldalára pedig Balatonfüred  2016-os kulturális rendezvényeit írták. Így a budapestiek egy mozgó hirdetőoszlopról tudhatták meg, milyen koncertek, bálok, sportversenyek, irodalmi estek lesznek a városban.

A szervezők azért írták a balatoni város programjait az autó oldalára, mert még decemberben itt dolgozott Füred kapitány, a helyi gyermekek képzeletbeli hőse, akinek segítségével 400 kg adományt gyűjtöttek össze. A helyi Jótékonysági Sütigyárban pedig tűzifára is gyűjtöttek. Ennek egy részét hozták most Pestre. Az adományokért „cserébe”, a helyi kulturális programokat reklámozták. Füred kapitány tavasszal a balatoni turizmus népszerűsítésébe kezd. A tervek szerint ehhez is egy elektromos autót is bevetnek majd.  A bázis ismét Füred lesz, hiszen a település már rendelkezik bárki által használható elektromos töltőállomással.

 

 2016-IRÁNY BALATONFÜRED!-akcióban az alábbi eseményeket reklámozták:

Március 18-19. Hamvas Béla Emlékünnep
Március 19. Dürer kiállítás megnyitó
Május 7. Vitorlabontó Ünnepség és Évadnyitó Vitorlásverseny
Július 23. 191. Anna-bál

Szeptember 2-3. Salvatore Quasimodo Nemzetközi Költőverseny
Szeptember 9-11. Balatonman Füred triatlon fesztivál
Szeptember 15-18. Romantikus Reformkor

December 04-23. Füred kapitány és a Szuperhősök karácsonya II.