Mindenki menjen Siófokra! Aki nem szeret vitorlázni…..az is!

A hétvégén végre olyan program lesz a Balaton partján, amely mindenkinek szól! Ugyan az eseményt Nemzeti Regattának hívják, ám itt a hajózás  mellett, lesznek kiváló gyerekprogramok, koncertek és a kulináris élvezeteknek is hódolhatunk az ízek utcájában.

siofok.jpg

30 település csapata nevezett be a magyar városok vitorlásversenyébe, ez úgy általában nem feltétlenül kell, hogy érdekelje azt a rengeteg embert, aki a szárazföldön ragad, de most a hatalmas kivetítőkön is nézhetjük a versenyt.

A legtöbb város különleges ételeit is bemutatja majd az ízek utcájában. Lesz láthatatlan kiállítás és az idősebbeknek ingyenes szűrőprogramok is! Ráadásul a siófoki színpadon választják meg a Balaton száguldó riporterét, aki havi 1.000.000 forinttért tudósít majd a Balaton történéseiről. A közönség éljenzése, tapsa, minden bizonnyal befolyásolhatja majd azt is, hogy melyik egyetemista nyeri majd el a komoly zsebpénzzel járó állást.  

fkp.PNG

Természetesen ott lesznek Füred kapitány és barátai is a siófoki kikötőben. Miután ezen napon kezdődik a 87. Ünnepi Könyvhét és a 15. Gyermekkönyvnapok több  városban, Füred kapitány is új akciót hirdet: Hozd el magaddal kedvenc Rejtő Jenő könyvedet és azt mi elvisszük majd el egy olyan diáknak, aki még sosem olvasta Piszkos Fred, Tuskó Hopkins és Fülig Jimmy kalandjait. Füred kapitányék idén több alkalommal is megemlékeznek majd a méltatlanul elfeledett íróról, akik idén született 111. éve.

A Nemzeti Regatta teljes programját itt olvashatja.